Poradna VGA, DVI, HDMI kabely


Autor: | Vloženo: 05.12.2010 000 16:03 | Témata: Poradna VGA, DVI, HDMI kabely

Propojeni PC s LCD

muzete mi tu prosim nekdo poradit koupila jsem si kabel hdmi a nevim jak ho zprovoznit abych mela propojene PC s LCD televizi predem dekuju

  • 6. prosince 2010 - Odpověď partnera sekce Exasoft.cz

    Dobrý den,

    předpokládáme, že LCD televize má HDMI vstup. U PC to ale už tak jisté být nemusí. Zkontrolujte, jestli na zadní straně PC máte HDMI konektor pro Váš kabel. Pokud ne, je možné řešení ještě pomocí DVI konektoru (viz http://cs.wikipedia.org... ), kdy stačí dokoupit redukci (např. https://www.heureka.cz... ).

    Pokud nemáte v PC ani DVI konektor, pak musíte zakoupit VGA kabel (např. https://vga-dvi-hdmi.heureka.cz... ), ten je ale pouze analogový a kvalita signálu je mnohem nižší než u digitálního HDMI.

    Zvláštní otázkou je vedení zvuku - zvuk umí přenést jen HDMI kabel se specifikací 1.3 (ještě se dodávají specifikace 1.1 a 1.2, ty ale zvuk neumí), navíc musí být podpora zvuku přímo v grafické kartě v počítači. Jinak budete muset zvuk pouštět přímo v PC.

    Dalším možným řešením je zakoupení grafické karty do PC, která bude mít HDMI konektor. Pokud půjdete touto cestou, potvrďte si u prodejce, že karta podporuje přenos zvuku přes HDMI.

    S pozdravem
    ExaSoft Czech a.s.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Shady

      6. prosince 2010 - Shady

      oboje ma hdmi jenze kdyz kabel zapojim tak se nic nedeje a ja prave potrebuju vedet co udelat aby to slo


    • Exasoft.cz

      6. prosince 2010 - Komentář partnera sekce Exasoft.cz

      Po zapojení HDMI kabelu je třeba na TV nastavit správně zdroj (source) podle zásuvky, do které jste kabel zastrčila. Standardně mají televize 1 - 3 HDMI porty, porty by měly být viditelně na TV označeny.

      Na straně PC to je složitější a záleží, jaký operační systém máte a jakou máte grafiku. Ve W7 to je jednoduché - stačí zmáčknou kombinaci "Windows klávesa + P" a vybrat příslušnou volbu. U Windows XP a Vista je třeba nad plochou pravým tlačítkem vybrat nastavení zobrazení a tam přes záložku nastavení grafické karty (většinou Intel nebo nVidia) vybrat zobrazení na více obrazovek.

      Pokud budete mít při nastavení problém, zavolejte nám na 773 362 000.

      S pozdravem
      ExaSoft Czech a.s.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.