Poradna VGA, DVI, HDMI kabely


Autor: | Vloženo: 27.12.2010 000 11:28 | Témata: Poradna VGA, DVI, HDMI kabely

Pc propojit s tv plazmou panasonic

jaký kabel použít děkuji.Stačil by kabel D-sup 5m s konektorem 9 pin.

  • 5. ledna 2011 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    počítač můžete (typicky) propojit s televizorem VGA (D-SUB) kabelem, DVI kabelem nebo HDMI kabelem, záleží, jaké konektory má grafická karta Vašeho počítače, v televizi budete mít s největší pravděpodobností všechny tři.

    VGA kabel bude nejméně kvalitní, jedná se o analogový přenos. DVI a HDMI kabel jsou digitální, kvalita přenosu bude mnohem lepší. Jen s HDMI kabelem pak budete schopen přenést obraz v kvalitě HD. HDMI kabel navíc umí vést i zvuk (toto ale musí podporovat grafická karta počítače; pokud to neumí, kabel přenese jen obraz).

    VGA kabel určitě budete mít Vy někdo někdo z okolí na vyzkoušení. Pokud Vám kvalita nebude vyhovovat, můžete zakoupit DVI nebo HDMI kabel.

    Ještě poznámka k délce kabelu: Se vzrůstající délkou kabelu roste nebezpečí ztráty dat, které se projeví zrněním, pixelací nebo vypadáváním obrazu. Do 2 metrů by neměl být problém, od 2 do 5 m doporučujeme kvalitní stíněné kabely se zlacenými konektory, nad 5 metrů už tyto kabely nedoporučujeme.

    S pozdravem
    ExaSoft Czech a.s.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.